Bambusz munkalapok

 

Moso Bambusz Introwood Kft.

A bambusz anyagának keménysége, kopásállósága miatt kiváló munkalap készíthető belőle. Mivel a munkalapok többrétegűek, mindegyik típus 4-5 mm vastag felső réteggel készül, ezért többször is elvégezhető rajta egy komolyabb felújítás felcsiszolással együtt, így élettartama messze meghaladja a konyháét. Ezzel a tulajdonságával 10 év folyamatos használat után egy napos felújítással a felület teljesen visszaállítható eredeti állapotába. Évenkénti ápolása nem igényel szakértelmet, házilag is könnyen elvégezhető. Folyamatos vízzel történő érintkezés esetén (pl. kád peremének burkolásakor) javasolt olajozás ellőtt bütüvédő használata, amely megakadályozza a vágott éleken a víz felszívódását és az anyag elszíneződését.

  Az általunk felületkezelt munkalapok az Aquamarijn cég által gyártott környezetbarát, egészségre ártalmatlan Corcol olajjal kezeltek 2-3 rétegben. Ahhoz, hogy a felületet a különböző tisztítószerek ne károsítsák és sokáig szép maradjon, javasoljuk az olajhoz tartozó tisztítószerek használatát (Clien S és Clien R erősen szennyezett felületre). Munkalapok esetén pácolást és egyéb színezést legtöbbször nem ajánlunk, mert általában a munkalapok egy részét használjuk csak intezíven, ahol nagyobb lesz a kopás, így idővel ennek színe fakóbbá válhat.

Mintázat és szín: tekintetében azonos a választék a bambusz panelekével: Horizont minta natúr és gőzölt színben, vertikális minta natúr, gőzölt és csoki színben, valamint fonott minta natúr, gőzölt és zebra színben). A speciális eljárással, fonott mintájú felső réteggel gyártott munkalapok kifejezetten nagy sűrűségűek és teherbírásúak, közel kétszer keményebbek mint a tölgyfa.

Horizontális gőzölt bambusz mintaHorizontális natúr bambusz minta

Vertikális gőzölt bambusz mintaVertikális natúr bambusz minta

Csokibarna bambusz mintaZebra bambusz minta

Fonott gőzölt bambusz mintaFonott natúr bambusz minta


 

Bambusz munkalap típusok

 

Bamboo classic

Bamboo - Classic:
Klasszikus 3 és ötrétegű munkalap, melynek minden rétege tömör bambusz. Mivel a rétegek egymásra merőlegesek, a bambusz munkalapok élének teljesen egyedülálló mintázata van. Rendelhető az összes klasszikus felületben 25-40 mm-es vastagságig.

Tovább...

 


Bamboo Multi

 

Bamboo - X-treme:
Speciális eljárással (thermokezelés és magas nyomású tömörítés) előkészített bambusz munkalapok, melyek keménysége, nedvességgel szembeni közömbössége és időjárás állósága megelőzi a legtöbb trópusi keményfát, miközben kifejezetten környezetbarát termék (élettartamát nézve CO2 semleges, 5 év alatt újra kitermelhető bambusz alapanyagból). Magas fajsúlya miatt a 100%-ban tömör X-treme munkalapokat elsősorban a magas igénybevételű helyekre ajánljuk, a könnyített hordozóval gyártottakat (X-treme Light) munkalapokat a kevésbé extrém környezethez (pl fedett terasz, vizes helységek).
Tovább...


 

Bamboo Light

 

Bamboo - Light: 
Többrétegű  bambusz munkalapok  borovifenyő hordozón. A fenyőfa hordozórész miatt jelentősen (kb. 20-30%-kal) könyebb a súlya és az  50 - 60 mm-es vastagságú munkalap is viszonylag könnyen megmunkálható. Élei a fedő bambuszréteggel azonos vastagsággal  lezártak, amivel az egyrétegű tömörfa mintázatát adja. Rendelhető 50 mm-es vastagságig mindegyik felületben.
Tovább...

 


 

Egyedi méretre gyártott munkalapok:

Bambusz fürdőszoba bútorBambusz bútorBambusz mosdó

Egyedi, a gyári méreten felüli szélesség és hosszúság is legyártható több munkalapból. A szélességi toldás az egyébként is sűrűn ragasztott lamellák mentén nem látható, de hosszban csak a mintázat megváltozásával lehet toldani a táblákat.
A leggyakrabban használt típusokból pontos méretre vágott elemek is megrendelhetőek felár ellenében. Ebben az esetben is, mint az egész táblában megrendelt munkalapoknál is lehetőség van további megmunkálásra. A Bamboo-Multi és a Bamboo-Light munkalapoknál egész szálas megrendelésnél lehetőség van egyedi vastagságok és további felületek legyártására is árajánlat alapján.

 

Kiegészítők:
A bambusz munkalap használatának nagy előnye a hihetetlenül természetes kisugárzása mellett az, hogy a háztartásban szinte mindenhová gyártanak bambusz anyagból ezerféle kiegészítőt (a WC-deszkától a tolltartóig). Így igen könnyű a különböző élettereket összhangba hozni azok funkcióvesztése és az egyedi ízlések feláldozása nélkül. Ennek megfelelően minden munkalap típushoz rendelhető azonos csempepótló, lebegő polc, vágódeszka, bútorlap, ajtófront, bambusztekercs , élzáró anyag stb….., amikkel a munkalap és környezete hatékonyan kiegészíthető.

 

Megmunkálás:

Minden általunk forgalmazott bambusz alapanyagot megrendelhet nemcsak gyári táblában de félkész (pl. méretre szabva) és beépítésre kész állapotban is. A munkalapok esetében leggyakrabban kért megmunkálások árát az alábbiakban kiemeltük. Az árak tájékoztató jellegűek, a pontosság kedvéért célszerű komplett árajánlatot kérni e-mailen: david@fafutar.hu

 

Alapanyag árak és vásárlás

 

Bemutatóterem

7634 Pécs, Rácvárosi út 15.

Nyitvatartás:

H-P: 9-17
egyéb időpontban egyeztetéssel!

 

Kapcsolat

Hívjon minket: +36 70 388 91 83

Írjon nekünk: david@fafutar.hu