Guadua bambusz rudak kültéri szerkezetekhez

   

Nem mindegyik bambuszrúd alkalmas - az európai klímán - kültéri szerkezetek készítésére. Erre a célra a Columbiai magashegyi bambusz a legideálisabb: GUADUA BAMBUSZ (Guadua angustifolia). Vastagabb típusait 9 évig hagyják nőni, ez duplája a bambuszoknál hagyományos kitermelési életkornak, aminek köszönhetően eléggé megfásul a fala, hogy komoly tartószerkezetekhez is használható legyen, pl. emeletes házak, közúti hidak is készüllnek belőle. Kitermelés után közvetlenül a rovarok és gombák ellen Borax-os oldattal teli kádban áztatják miután a belső cellákat elválasztó hártyákat átütik. Kezelés után függőleges helyzetben szárítják és szükség esetén hajlítják. 

Tulajdonságai: matt, sárgásbarna fakó színű néhol sötétebb foltokkal. A rúd legtöbb esetben egyenes növésű, a 10-12 cm-es átmérőjű rudakat vizsgálva a 6 fm-es hosszúságban is nagyon enyhén kónuszos, gyűrűi 30-40 cm-es távolságban találhatóak, fala 10-15 mm vastag. A rúd fala nem rideg szerkezetű és viszonylag kicsi belső feszültség jellemzi, aminek következtében nem hajlamos a repedésra, és ha reped, akkor minimálisan nyílik szét ellentétben a legtöbb rúdfajtával. A szerkezeti kötéseket, csapokat és a kötelemek rögzítését hagyományos faipari szerszámokkal könnyedén kialakíthatjuk (körfűrész, láncfűrész, véső, marógép). A rúdból épített hidak, házak a bambuszrúdnak köszönhetően rendkívűl jól ellenállnak a földrengéseknek. Kültéri használat mellett az egyéb faanyagoknál megszokott módon kell felületkezelni - a hoszzú élettartam megőrzése érdekében - valamint kerülni kell a pangó vizzel való érintkezést (pl oszloptalppal).

Külső megjelenése:                                               Szárítása impregnálás után:              Zöldre pácolt felület:                     

Guadua bambusz rudak        Guadua bambusz rudak    Guadua bambusz rudak

 

RENDELHETŐ TÍPUSAI:
·  Natúr, vastagabbak rusztikus felülettel (átmérő: 7 ,5 - 15 cm, hossz: 600 és 300 cm)
·  Természetes zöld színre pácolva, beltéri, vagy fedett kültéri használatra (dekoratív megjelenésű, átmérő: 7 ,5 - 12 cm)

·  Flambírozott felülettel (átmérő: 4,5-5 cm, hossz: 250 és 500 cm). Flambírozáskor a még nem kiszáradt rúd külsejét nyílt lánggal égetik, így a cukortartalom miatt a felület bebarnul és selyemfényűvé válik ezzel egy természetes felületvédelmet kapva.

·  lambéria (245 x 4 cm-es szálakban)

Flambírozás:                                Flambírozott felület:                         Guadua lambéria:                           

Guadua bambusz rudak  Guadua bambusz rudak            Guadua bambusz rudak       

Néhány kép a felhasználásról:

Guadua bambusz rudak      Guadua bambusz rudak

Guadua bambusz rudak   Guadua bambusz rudak

Guadua bambusz rudak   Guadua bambusz rudak

 

Guadua bambusz rudak  Guadua bambusz rudak

Thumb: 

 

Bemutatóterem

7634 Pécs, Rácvárosi út 15.

Nyitvatartás:

H-P: 9-17
egyéb időpontban egyeztetéssel!

 

Kapcsolat

Hívjon minket: +36 70 388 91 83

Írjon nekünk: david@fafutar.hu