Bambusz tolóajtók

Az egyik legkisebb helyigényű ajtónyitási mód a tolóajtós mozgatás. A kisebb bútoroktól a szoba magasságú, egész falat betöltő tolóajtók egyaránt elterjedtek. A bambusz burkolóanyagok széles választéka a színek és textúrák tekintetében (tekercsek, fonatok, vékonypanelek, stb.) másrészről ezen anyagok nagy terhelhetősége miatt vékony, könnyű és tartós  betétanyaga a tolóajtóknak. Az ajtóbetét kiválasztásában a tolóajtó kívánt vastagsága és a szerelvény típusa is meghatározó lehet, ezért annak funkciója szerint mutatjuk be a bambusz tolóajtókat.

Bútor redőnyök

Csigás és C3 csévélőszerkezettel 100  cm-es szélességig és ~170 cm-es magasságig egyedi méretben rendelhető rolós szerkezetek. Hagyományos ráütődő és közécsukódó kivitelben a szekrény méretéhez igazodva rendelésre készülnek 7, 11 és 17 mm széles Flexbamboo lamellákkal natúr, vagy kávébarna színben. Egyedi színekhez kezeletlen felülettel is rendelhető (pácoláshoz, színezett olajozáshoz).

tovább...

 

 

 

Árnyékolók

Nyílászárók előtt bel- és kültéren egyaránt elhelyezhető, másrészt térelválasztáshoz is ideális, légies megjelenésű tolóajtók. Kifejezetten könnyű súlyukkal, mérsékelten fényáteresztő, vagy átlátszó megjelenésükkel a helység, vagy homlokzat fókuspontja lehet. A külső árnyékolók mindig időjárásálló kerettel és bambuszrúd betéttel készülnek, a beltérieknél egyszerűbb keretek és változatosabb ajtóbetétek közül is válogathatunk.

tovább...

 

 

Bambsuz tolóajtó

Térelválasztó tolóajtók

Lakóhelységek elválasztásához, térelválasztáshoz használt beltéri tolóajtók, elsősorban felső függesztéssel, küszöb nélküli megoldással. Ezek a tolóajtók mindkét oldalról esztétikusak, nagy teherbírásúak, kiakadásmentes megvezetéssel. Az ajtólap lehet sima bambusz panel, vagy táblásított bambusz , esetleg alumínium keretbe illesztett különböző betéttel készült tolóajtó.

tovább...

 

 

 

 

 

Bambusz tolóajtó

Bútor tolóajtók

A tolóajtók legrégibb generációja, legtöbbször kisebb méretű és súlyú ajtólapok könnyed megvezetése a cél. A vezetősínek alumíniumból készülnek eloxált felülettel, a vezetőgörgők pedig a csapágyas kivitelnek köszönhetően csendesen gurulnak akár 50 kg-os terhelés mellett is. A hagyományos oldallapok közé szerelt tolóajtók mellett szekrénytest előtt futó ajtólapokkal is rendelhetőek, itt csukott állapotban a megvezetés teljesen takart.

tovább...

 

 

 

 

 

Bambusz gardrób

Gardrób tolóajtók:

Legtöbbször a helység teljes magasságában, a plafon és padló között futó tolóajtók. A vezetősínek a szekrénytől függetlenül a padlóra és a plafonra vannak szerelve. Az ajtólapok alul 50 kg-os teherbírású görgőkkel, felül "U" alakú csatornában oldalsó görgőkkel vannak megtámasztva. A nagyméretű ajtólapokat célszerű könnyű betétanyaggal készíteni és 2 méteres magasság felett fogantyúprofil használatával megerősíteni.

tovább...

 

 

 

 

 

Bambusz tolóajtó betét

Ajtóbetét tolóajtóhoz

Bambusz alapanyagok tolóajtóhoz 4-40 mm-es vastagságban. Az ajtólap vagy tömör bambusz, vagy bambusz fedőréteggel ellátott hagyományos forgácslap, MDF vagy fenyőfa. Habár az ajtóbetétek egyedi méretben rendelhetőek, a maximális szélességet és hosszt a fedőanyag (bambusztekercs, vékonypanel) táblamérete határozza meg.

tovább...

 

 

 

Bambusz gardrób

Bambusz gardrób

Bambusz gerendából, vagy alumínium profilból összeépíthető vázrendszer, amelyre a gardrób polcait, válfatartóit, szekrényelemeit stb. utólag bármikor átépíthető módon tudjuk rögzíteni. Egyszerűen és gyorsan szakértelem nélkül is összeszerelhető rendszer, ami szálanyagban és egyedi méretekre konfekcionálva is megrendelhető.

tovább...

 

 

 

 

 

 

Alapanyag árak és vásárlás

 

Bemutatóterem

7634 Pécs, Rácvárosi út 15.

Nyitvatartás:

H-P: 9-17
egyéb időpontban egyeztetéssel!

 

Kapcsolat

Hívjon minket: +36 70 388 91 83

Írjon nekünk: david@fafutar.hu