Táblásított bambusz gerendák

                                                                                     

Moso bambusz gerenda

Bambusz gerendák (tömör)

Hagyományos és fonott táblásítással

Bambusz lamellák

  

A tömör MOSO bambusz gerendák piaci bevezetésével, mostantól a bambuszt olyan elemek gyártására is használni lehet (pl.ajtó- és ablakkeretek), amelyekre eddig főleg keményfákat és azon belül is trópusi keményfákat használtak. A bambusz rúdból legyárott lamellák - eltérően a a legtöbb többrétegű panellel - azonos szálirányban vannak táblásítva. A hagyományos táblásításkor egyik oldaluk vertikális, másik oldaluk horizontális mintát mutat, de természetesen elérhető a magas nyomáson préselt fonott szerkezettel is.

Bambusz lamellák       Bambusz gerendák    

  A keményfáktól eltérően a MOSO tömör bambusz gerendák mindegyike egy szerkezetében és stabilitásában szabályos termék (csomó- és gyantamentes), amelynek homogenitását tovább erősíti az alapanyagul szolgáló lamellák kis keresztmetszete is. Emiatt könnyen megmunkálható, de keménysége és hosszú rostjai miatt célszerű mindig éles szerszámmal megmunkálni.  A gerendák szabványos hossza 2440 mm, azonban hagyományos hossztoldással bármilyen hosszúság elérhető. Szélességük és vastagságuk az épületasztalos szerkezetekhez szükséges általános méretekhez igazodik. A MOSO gerendák gőzölt (kávé) színben táblásított és fonott felületben is készülnek, natúr színben csak hagyományos táblásítással rendelhetőek az alábbiak szerint:

Bambusz gerendák

Műszaki tulajdonságok:

  • Térfogat súly:                 700kg/m3 ,+/- 1050 kg/m3 (fonott)
  • Zsugorodás / Dagadás: 0,14%  1%-os páratartalom változásnál
  • Egyensúlyi nedvességtartalom: 10% 20Celsius fokon és 65%-os relatív páratartalomnál                                                                                         8% 20Celsius fokon és 50%-os relatív páratartalomnál
  • Keménység:       hagyományos táblásítással: Brinell ≥ 4 kg/mm (EN 1534)                                                                                                                Fonott szerkezettel: Brinell ≥ 9,5 kg/mm (EN 1534) 
  • Formaldehyde kibocsájtás:          E1 osztály (<0,124mg/m3)  (EN 717-1)
  • Használhatósági osztály:             1.osztály (EN335)
  • Ragasztó:                                       D3-as vízálló

Felhasználás:

Keménysége és teherbírása miatt szinte minden szerkezetnél helyettesíthető bambusz gerendával bármilyen tönörfa. A bambusz belsőépítészeti értékét növeli, hogy hagyományos bútoripari funérok, panelek (3 -40 mm-es vastagságig), parketták, falburkolati elemek is elérhetőek az összes táblásított gerenda szerkezetében és színében. Így a bútortól a nyílászárókon át a burkolatig bármilyen termék készíthető bambuszból és kombinálható annak természetes megjelenésével: a rúddal.

 

 

Thermokezelt X-treme gerenda:

Kifejezetten a kültéri időjárásnak kitett termékek alapanyaga: korlátok, kerítések, kültéri bútorok és egyéb szerkezetek építéséhez kifejlesztett gerenda. A thermokezelés és a magas nyomáson valő préselés eredményeképpen égy nagyon tömör (1200 kg/m2 súlyú), magas kopásállóságú (9,5 brinell skála szerint) és felületkezelés nélkül is nedvesség és időjárásálló terméket kapunk, amely a tartósságban és megjelenésében a legtöbb trópusi fát is megelőzi. Kifejezetten környezetbarát termék, a teljes élettartamát tekintve CO2 semleges, vagy annál jobb értéket garantál.

Rendelhető méretek 2 fm-es szálban: 40*40, 40*60, 40*80, 40*115 mm (élei R5 rádiusszal kerekítve, elő olajozva felhasználásra kész termék!)

 

 

Néhány kép a gerendák felhasználásáról:

    

    

 

 

Bemutatóterem

7634 Pécs, Rácvárosi út 15.

Nyitvatartás:

H-P: 9-17
egyéb időpontban egyeztetéssel!

 

Kapcsolat

Hívjon minket: +36 70 388 91 83

Írjon nekünk: david@fafutar.hu