Beltéri térelválasztó tolóajtók

Bambusz tolóajtó mozgás

Funkciója: Két helységet elválasztó oldalra eltolható ajtó, legtöbbször függesztett, felső megvezetéssel, mindkét oldalán teljes értékű ajtólap felülettel (a szerelvények rejtettek). Két ajtószárny esetén vannak szinkron és teleszkópos mozgatást biztosító megvezetések. A vezető görgők igény szerint több száz kg. teherbírásúak is lehetnek az ajtólaptól függően.

Mivel ezek az egyszerűbb tolóajtók ajtótok nélkül szerelhetőek a gyenge pontjuk a lég- és hangzárás a működési hézagoknál. A különböző méretű kefék felrakásával ez mérsékelhető, de mellékhelységeknél ill. kültérre nyíló ajtóknál a komplett, többpontos záródású tolóajtó beépítése ajánlott.

Kialakítása: A biztonságos felső megvezetésű térelválasztó ajtóknál a vezetőgörgők egy zárt felső sínben mozognak, ahonnan nem tudnak erősebb rángatásnál sem véletlenszerűen kiakadni (bútor tolóajtóknál ez nem követelmény, mert ott más az igénybevétel). Az ajtólap ezeken a görgőkön függ, míg alul az egyenes futást egy, ritkábban két rejtett megvezető csap biztosítja. Itt küszöb beépítése sem szükséges.

Az ajtólapok mozgását a felső vezetősínbe szerelt mechanikus ütközővel határoljuk be, de olajos, vagy a levegős fékrendszerrel csukódása komfortosabbá tehető.

Ajtólapok: A tolóajtó szerelvények szinte minden ajtólap típushoz csatlakoztathatók:

Classic 100 tolóajtó:

Tömör bambusz, vagy bambusz felületű vastagpanelből készült ajtólap felső függesztésű megvezetéseel. A vastagabb ajtólapok ár / és súlykönnyítés céljából bútorlap hordozóra (forgácslap, MDF stb.) síkragasztással felvitt bambusz furnérból, vékonypanelből, vagy bambusztekercsből is készülhet. Megjelenésében letisztult, teljes egészében a bambusz mintázata érvényesül.  A 15—40 mm vastag  ajtólapokhoz a 100 kg teherbírású vezetőgörgő közvetlenül van rácsavarozva. Az ergonómikus működéshez levegős fékezőrendszer is beszerelhető.

 

Jellemzői:

 • Modern, síklapos megjelenés: a bambusz mintázata érvényesül
 • Natúrtól a sötétbarna felületig változatos megjelenés
 • 15-40 mm-es vastagságig tömör és könnyített belső résszel
 • 45 mm-es vastagságban parafa belső szigeteléssel (hő- és hanggátlás)
 • Méretkorlátok nélkül
 • Többféle vezetősínnel, hagyományos és fékezett csukódással

 

 

 

TUKI 100 bambusz keretes tolóajtó:

 Vertikális mintájú natúr, vagy kávébarna színű bambuszból készült fogantyús keret egyedileg választható 4 - 15 mm vastagságú betéttel : bambuszrúd, vékonypanel, polikarbonát, üveg stb. A vezetőgörgő 100 kg teherbírású, felülről rögzített és a vékony betétnek köszönhetően kifejezetten nagy térelválasztó panelek készíthetőek a típusból. Többszárnyú típus esetén szinkron mozgású és egybekapcsolt nyitású/ zárású mozgatással is szerelhető a levegős fékezésen kívül.

 

Jellemzői:

 • 60 mm vastag kerettel
 • max. 240 cm-es magassággal
 • Változatos ajtóbetétekkel funkció szerint: térelválasztás, vagy árnyékolás
 • 100 kg-os teherbírás, hagyományos, vagy fékezett csukódással
 • alkatrészekben is megvásárolható
 

Bemutatóterem

7634 Pécs, Rácvárosi út 15.

Nyitvatartás:

H-P: 9-17
egyéb időpontban egyeztetéssel!

 

Kapcsolat

Hívjon minket: +36 70 388 91 83

Írjon nekünk: david@fafutar.hu