X-treme kültéri teraszburkolatok

Teraszburkolatok bambuszból

Bamboo X-treme:

Bambusz teraszburkolat

A MOSO cég által kifejlesztett speciális thermokezeléssel és tömörítéssel előállított Bamboo X-treme környezetileg fenntartható alternatívát nyújt a kültéri trópusi fák felhasználóinak. Keménysége, mérettartása és élettartama szinte mindegyik trópusi fánál nagyobb, miközben előállítása kifejezetten gyorsan megújuló forrásból származik és ez a szempont a feldolgozás során is irányadó marad. A szabadalmaztatott hőkezelési eljárás eredményeképpen megfelel e legszigorúbb európai szabványoknak is, így felületkezelés nélkül lerakva is tartós marad csak felülete autentikus szürkévé válik. Évente olajjal kezelve klasszikus vörösbarna felületet kapunk.

Tovább

 

 

 

Lerakási ismertető és rögzítőelemek teraszburkolatokhoz

bambusz teraszburkolat kötőelem

A kültéri teraszelemeket az aljzatnak megfelelően többféleképpen rögzíthetjük. Klasszikus módon a felső  burkolat alá impregnált fenyő, vagy X-treme talpfákat kell tenni, melyekhez az teraszlapok oldalán elhelyezett nútba illeszkedő rögzítőklippel tudjuk a lapokat lerögzíteni. Ez a módszer nemcsak esztétikus és gyors, de bizonyos mértékig engedi mozogzni a teraszelemeket a anélkül hogy azok stabilitása megváltozna. Csak a szélsőséges időjárási viszonyoknak ellenálló rozsdamentes csavarok használata megengedett a tartósság érdekében.

Tovább

 

Felületkezelés, tisztítás

bambusz teraszburkolatA Bamboo X-treme teraszburkolat hőkezelése során a bambusz sejtjeiben raktározott cukor teljesen eltűnik és az ezt követő magasnyomású préselés eredményeképpen besűrűsödött bambusz már nem tartalmaz a gombáknak és rövarkártevők nek szükséges tápanyagot. A teraszlapokat akár vízpartra is letehetjük felületkezelés nélkül, de ekkor felülete 6-8 hónap alatt kiszürkül. Ilyenkor tisztításakor a lerakódott por és koszszemcséket kell eltávolítani. Az eredeti sötétbarna szín a gyártó által kifejlesztett Woca felületkezelő ismételt használatával folyamatosan megtartható.

Tovább

 

Bemutatóterem

7634 Pécs, Rácvárosi út 15.

Nyitvatartás:

H-P: 9-17
egyéb időpontban egyeztetéssel!

 

Kapcsolat

Hívjon minket: +36 70 388 91 83

Írjon nekünk: david@fafutar.hu