Loft

LOFT FÜRDŐSZOBA BÚTOR

 minimal design - bambusz / parafa kombináció.

A LOFT bútorcsalád minden elemének a vázát tömör bambusz gerenda adja. A karakteres vázszerkezet egyaránt látható a polcos, fiókos és nyíló ajtós típusoknál is. A polcok és ajtók anyaga kifejezetten vékony (5 és 7 mm vastag), hogy ne törje meg az egyszerűséget. A bútor bambusz vázas tömör parafa mosdóval készül egyedi rendelésre ezért a méretek tekintetében nincs megkötés. Az egyedi gyártású parafa mosdókagyló lakkozott, a bambusz elemek olajjal kezeltek.

Igény szerint mosdókagyló nélkül is rendelhető 30, 40 és 55 mm vastag, a lábakkal azonos színű és mintázatú bambusz munkalappal.

A szerkezet válaszható anyaga:

natúr és kávébarna színben

   

Válaszható munkalapok parafa helyett:

25 és 30 mm-es vastagságban, 27 mm-es vastagságban, 25 és 30 mm-es vastagságban  

             

Felület:

Az "Aquamarijn" CORCOL egy különleges, professzionális olaj faanyagok (bútorok, munkalapok, falburkolatok, padlók, illetve parketták) kezelésére, amely a faterméket természetes módon teszi nemesebbé, tartósabbá és meg is óvja azokat.
A CORCOL olaj legfontosabb összetevői a tiszta főzött lenolaj és kínai faolaj-telítetlen, száradó olajok, amelyek megkeményednek (oxidálódnak) az oxigénnel való reakció során.

A lenolaj a leggyorsabban száradó növényi olaj, a kínai faolajat pedig a korábbi években a hajók törzsének vízhatlanná tételéhez használták. A CORCOL- olaj ellentétben majdnem minden más olajos kikészítő anyaggal víz és alkohol lepergető - ,nincsenek tehát karikák vagy foltok. A CORCOL olajjal kezelt felületen 24-48 óra elteltével már lehet járni, héttől-tíz nap elteltével pedig a CORCOL padlóolaj egy sűrű, szívós polimerizáció által létrejött védőréteget képez, amely sem vízben, sem alkoholban nem oldódik fel többé.

 

 

 

 

Tulajdonságok:

100% Oldószermentes (nincs szolvens /Illó Szerves Anyagok)
100% "Full Solid" (a pórusok teljes kitöltődnek)
100% Vízmentes (nincs rostképződés)
100% Természetes (újrahasznosítható alapanyagokból készült)
Akár olajpadlót, akár csempepadlót vagy gyantapadlót akar készíteni, a CORCOL az ideális bázis!

Környezeti fenntarthatóság:

A bambusz, mint bútoripari alapanyag méltó alternatívája bármilyen európai, vagy trópusi faanyagnak. Keménysége, kopásállósága a tölgyével vetekszik, miközben 5 év alatt eléri a vágásérett kort. Bel- és kültéren egyaránt jól használható, nagy strapabírású anyag, melyet a déli égőv lakói Dél-Amerikától Ázsiáig évezredek óta használnak a bútor és építőiparban.

Az intenzív fakitermelés következtében fogyatkozó erdőterületeket jobb esetben újrafásítják, de a lassan növő hagyományaos fafajok (mint a tölgyfa, bükkfa stb.) csak évtizedek múlva lesznek újra vágásérettek. Az emberiség növekvő faanyag igénye miatt szükséges olyan alternatív források bevezetése, melyek lehetővé teszik, hogy ne pusztítsunk el jóvátehetetlenül környezetünket, miközben hozzájárulnak igényeink teljesítéséhez.

Annak ellenére, hogy az ipar számára felhasználható bambusz európában nem őshonos, mégis, élettartama egészét nézve gyakorlatilag minimális ökolóiai lábnyomot hagy maga után.

Kategória: 

 

Bemutatóterem

7634 Pécs, Rácvárosi út 15.

Nyitvatartás:

H-P: 9-17
egyéb időpontban egyeztetéssel!

 

Kapcsolat

Hívjon minket: +36 70 388 91 83

Írjon nekünk: david@fafutar.hu