Oldal kiválasztása

CORCOL (ROYL 1K #4550) BELTÉRI VÍZÁLLÓ OLAJ, 1 LITER (másolat)

SKUImageKiszerelésSzínPriceQuantityAdd to Cart
Roxl_1K_4550-1-1-11 literNatúr olaj12.314 Ft
Royl_C02-2-1pigment 1 liter olajhozC02 - Summer Oak4.873 Ft
Royl_C03-2-1pigment 1 liter olajhozC03 - Country Oak4.873 Ft
Royl_C07-2-1pigment 1 liter olajhozC07 - Deep Purple4.873 Ft
Royl_C08-2-1pigment 1 liter olajhozC08 - Mystic Black4.873 Ft
Royl_C09-2-1pigment 1 liter olajhozC09 - Mountain Grey4.873 Ft
Royl_C10-2-1pigment 1 liter olajhozC10 - Alaszka fehér4.873 Ft
Royl_C11-2-1pigment 1 liter olajhozC11 - Natúr Tölgy4.873 Ft
Royl_C16-2-1pigment 1 liter olajhozC16 - Shell grey4.873 Ft
Royl_C19-2-1pigment 1 liter olajhozC19 - Walnut Dark4.873 Ft
Royl_C23-2-1pigment 1 liter olajhozC23 - Antik4.873 Ft

4.873 Ft12.314 Ft

Vízálló olaj beltéri faanyagok felületkezelésére.

Leírás

Letölthető színminta katalógus: roylszinminta

Vízálló univerzális keményolaj bambusz, tömörfa és parafa termékekhez. Könnyen, házilag is felhordható, jó felületvédelemhez és felület felújításához is. Az olajat elsősorban beltéri használatra bambusz munkalapból és panelekből készült termékekhez , tömörfa bútorokhoz, parkettákhoz ajánljuk.

Használat bambusz termékeknél:

Gyors és egyszerű felhordás házilag is ronggyal, szivaccsal, vagy hengerrel. Csiszolással a felületet előkészítjük, használjunk 180-as papírt szálirányú kézi, vagy excenteres gépi csiszoláshoz. Ügyeljünk a szálirányra merőleges karcok eltávolítására, mert ezek az olaj hatására besötétülnek és jól látszanak. Az első olajréteg felhordása után 20-30 perccel legkésőbb a többlet olajat egy pamut ronggyal vissza kell törölni (ill. eloszlatni), hogy száradás után egyenletes selyemfényű felületet kapjunk. Higítás nélkül 1 liter olaj ~15-20 m2 felület kezelésére elegendő, második rétegnél 20-30 m2. Felvitel min. 1 rétegben szükséges higítás nélkül (matt felület, teljesen beszívódik a bambusz panelbe), ideális a 2 réteg, de vizes helységekben és vízszintes felület kezelésekor (pl. fürdőszobai pult) a 3 réteg a megfelelő. Az egyes rétegek közt 12 órát, a harmadik előtt 24 óra száradási időt célszerű kivárni és szükség esetén peddel, finom csiszolóval (360-as papír) a felület finomítása javasolt a következő réteg előtt. Az olaj teljes kikeményedéséhez 8-12 nap szükséges levegőztetett tárolás mellett, de az utolsó réteg felvitele után 2-3 nappal már szerelhető, ill. vigyázva használatba vehető a termék.

Az olaj rendelhető kiegészítői:

 • Ha  a felületet vastagítani, vagy védelmét erősíteni szeretnénk 1 vékony réteg Solim Blank wax felvitelével ezt megtehetjük (pl. parkettáknál).
 • Szinezett felülethez az alsó rétegekhez használt olajhoz színpigmentet keverünk, ezzel olajozzuk a kívánt rétegben, majd lezárjuk a felületet színtelen Corcol olajjal.
 • A használt felület Clien-R és Clien-S tisztítókkal kíméletesen ápolható
 • A kötési idő az olajba kevert edzővel gyorsítható

Olaj színezése színpigmenttel:
Az olaj önmagában is sötétíti a kezelendő felületet, aminek árnyalatait színezéssel módosíthatjuk. Mind az Royl 1K és 2K olaj színezhető Royl színpigmenttel, melyet felhordás előtt kell az olajba keverni. Kiszerelése mindig 1 liter olajhoz elegendő mennyiség, a szín árnyalat enyhíthető, ha csökkentjük a hozzáadott pigment mennyiségét, de 1 literhez csak max. 1 tasak színezőt adjunk. Egyedül a fehér szín esetén adható 1 liter olajhoz max. 2 tasak színpigment  az erősebb fehérítő hatás eléréséért (szín: C10+10). Ha az olaj sötétítő hatását akarjuk ellensúlyozni, akkor használjunk a
liter olajhoz 1 adag fehér pigmentet, ha fehéríteni szeretnénk, akkor kettőt. Az első réteg színes olaj színez intenzívebben, a második réteg már csak minimálisan módosítja a felület színét. Az olajozás menete azonos a fentebb leírtakkal, azonban ki kell emelni, hogy minél durvább a felület csiszolása, annál hatékonyabb a színezés, ezért  max. P.120-150-es csiszolópapírral célszerű a felületet előkészíteni.

Corcol “Royl 1K” oldószermentes bázistermék tulajdonságai:

A CORCOL egy különleges, professzionális olaj faanyagok (bútorok, munkalapok, falburkolatok, padlók, illetve parketták) kezelésére, amely a faterméket természetes módon teszi nemesebbé, tartósabbá és meg is óvja azokat.

A CORCOL olaj legfontosabb összetevői a tiszta főzött lenolaj és kínai faolaj-telítetlen, száradó olajok, amelyek megkeményednek (oxidálódnak) az oxigénnel való reakció során. Az olajok különböző tulajdonságokat gazdagítják még: A lenolaj a leggyorsabban száradó növényi olaj, a kínai faolajat pedig a korábbi években a hajók törzsének vízhatlanná tételéhez használták.

A CORCOL- olaj ellentétben majdnem minden más olajos kikészítő anyaggal víz és alkohol lepergető – minimálisra csökkennek a “karikák” vagy foltok.

A CORCOL olajjal kezelt felületen 24-48 óra elteltével már lehet járni, héttől-tíz nap elteltével pedig a egy sűrű, szívós polimerizáció által létrejött védőréteget képez, amely sem vízben, sem alkoholban nem oldódik fel többé. A gyors száradást és jó ellenálló képességet a CORCOL bútorolaj a magas linol és sztearinsav tartalmának köszönheti.

Tulajdonságok:

 • 100% Oldószermentes (nincs szolvens /Illó Szerves Anyagok)
 • 100% “Full Solid” (a pórusok teljes kitöltődnek)
 • 100% Vízmentes (nincs rostképződés)
 • 100% Természetes (újrahasznosítható alapanyagokból készült)

Egyéb előnyös tulajdonságai:

Nagyon tartós kikészítést ad, hozzájárul az egészséges és kellemes környezethez

Nem képez filmréteget

Mélyen impregnálódik a fába és belülről óvja azt

A pórusokat és a laza hézagokat kitölti a fasejtek között és a sejtstruktúrához köti őket

Oxigén felvétel révén sűrű, szívós védőréteggé polimerizálódik

Nedvesség diffúzió: engedi lélegezni a fát

Víz és alkoholálló (DIN 68861-1a), Vízzel tisztítható

Élelmiszerekkel való érintkezés esetén is biztonságos

Nyál és izzadásálló (DIN 53160)

Alkalmas gyerekjátékokhoz (DIN EN 71-3)

Biológiailag lebomló

Korlátozott ápolást igényel

Szép, természetes, matt aspektus

Csúszásgátló

OLAJHOZ VALÓ SZÍNPIGMENt-tel színezhető, ezáltal lehetővé válik a felület egyidejű olajozása és festése

Nincsenek mérgező vagy tűzveszélyes kipárolgások

Nem szárad meg gyorsan, hosszú hatóidő

Egyetlen másik padlóolaj sem olyan ellenálló a vízzel, az alkohollal és a foltokkal szemben, mint a CORCOL!

Alapanyagok: tartalmaz: főtt lenolajat, kínai faolajat, és más (esszenciális) növényi olajokat Co/Zr/Ca/Mn szárítóanyagokat. Nem tartalmaz biocidokat, vagy ártalmas konzerválószereket.

Nem, vagy csak nagyon kevés oldószert tartalmaz. Professzionális használat esetén megfelel a munkakörnyezeti előírásoknak.

A padlóolajban feloldott pigment az olajjal együtt szívódik bele a fába, ahol aztán permanensen bele is gyökereződik.

FIGYELEM: az olaj már alacsony hőmérséklet-en is öngyulladás veszélyes, ezért az olajozáshoz használt rongyokkal bánjunk körültekintően, száradásig terítsük ki gyulladásmentes környezetben, vagy víz hozzáadása mellett zacskózzuk be légmentesen!

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
Kiszerelés

pigment 1 liter olajhoz, 1 liter

Szín

Natúr olaj, C02 – Summer Oak, C03 – Country Oak, C07 – Deep Purple, C08 – Mystic Black, C09 – Mountain Grey, C10 – Alaszka fehér, C11 – Natúr Tölgy, C16 – Shell grey, C19 – Walnut Dark, C23 – Antik

Vélemények

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

0
  0
  Kosár